Omgeving
Aan de Atlantische Oceaan, in het zuiden van Portugal, ligt de Algarve. De Algarve is een schitterende kuststrook met imposante rotsformaties, mooie baaitjes, gezellige badplaatsen, prima uitgaansmogelijkheden, een enorme hoeveelheid prachtige golfbanen en een indrukwekkend achterland. De Algarve strekt zich uit over de gehele breedte van zuid Portugal. Haar naam is afkomstig van het Arabische El-Gharb wat "west" betekent. Hoewel de Algarve 600 jaar lang door de Moren bezet is geweest zijn er, buiten enkele stads- en kasteelmuren in Silves en Tavira, weinig overblijfselen. Wel worden alle huizen in de Algarve nog steeds gebouwd met die typisch Arabische schoorstenen. Uit de Romeinse periode zijn er nog diverse bruggen en ruines te vinden.

Het oostelijke gedeelte vanaf Faro tot aan de Spaanse grens wordt wel de lijzijde van de Algarve genoemd. De kuststrook met z'n ongewone lagunes en kilometers lange zandige eilanden is vrijwel geheel beschermd natuurgebied (Parque natural da Ria Formosa), waar vele vogelsoorten zich hebben genesteld.

De meer bekende kust ten westen van Faro daarentegen biedt een heel ander plaatje. Okerkleurige kliffen afgewisseld met veelal kleine zandstranden, voorzien van gezellige strandtentjes, bepalen hier het beeld. Vele door water en wind vreemd gevormde rotsen, spelonken en grotten zijn hier te vinden.

Het binnenland van de Algarve is nog vrijwel onaangetast door het toerisme. Dit heuvelachtige gebied, hoogste top Foia (902 m) bij Monchique, is dun bevolkt en handarbeid is nog steeds de voornaamste bron van inkomsten. Eucalyptus, pijnbomen en lavendel groeien het hele jaar door in overvloed terwijl in januari en februari de amandelbomen de heuvels met een wit laken bedekken. Van november tot februari bloeien overal sinaasappelbomen.

De Algarve heeft u werkelijk alles te bieden wat een perfecte strandvakantie nodig heeft. Langs de kust liggen overal schilderachtige vissersplaatsjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Elke ochtend wordt de verse vis verkocht op de visafslag en de vele leuke markten, die zeker een bezoekje waard zijn. Net als overigens het indrukwekkende Monchique gebergte en de plaats Silves met zijn ruïnes van een Moorse burcht. Er zijn dierenparken, waterparken, enorme winkelcentra of uitstapjes te maken naar Lissabon of Sevilla, kortom mogelijkheden genoeg.

Om optimaal van de omgeving te kunnen genieten adviseren wij u een auto te huren.

Albufeira is de meest toeristische badplaats van de Algarve. In juli en augustus is het echt druk in het centrum en op de daarbij gelegen stranden maar met een auto zijn er indien gewenst voldoende rustigere plekjes op te zoeken. Voor en na de druktste maanden is het gezellig druk, in de wintermaanden vind je er vooral de 'overwinteraars'. U kunt de drukte opzoeken of van de rust genieten in onze villa.